De bevrijding van Utrecht door de Britse 49 West Riding Infantry Division, ofwel "The Polar Bears" op 7 mei 1945. 

Activiteiten?


Enkele activiteiten uitgelicht !

We ondernemen erg veel. Het kan interessant zijn voor u om hier te lezen wat we doen, zodat u ook weet of u ons om hulp kunt vragen.


  1. Educatie. We kunnen op het niveau van oudere kleuters, lagere school of middelbare school educatie verzorgen. Dit kan op het gebied van de WOII algemeen, de Holocaust of specifiek de rol van The Dtch Polar Bears. We kunnen veel laten zien omdat we veel spullen uit de WOII tot onze beschikking hebben, van gebruiksvoorwerpen tot uniformen, voertuigen en (onklaar gemaakte) wapens. Ook is het mogelijk een maatwerkpresentatie te verzorgen voor volwassenen. Spreekt 1 van voorgaande zaken u aan, mail ons. 
  2. Herdenken. We zijn aanwezig en deelnemer bij Breda International Airport aangaande de Market Garden Memorial Flight, de jaarlijkse herdenking van de Halifax crash in Rucphen, de landingen op de Ginkelse Heide aangaande Market Garden, in Oosterbeek, bij de begraafplaats in Roosendaal, in Hilversum, in Utrecht, in Brielle, in Wuustwezel en in Essen. Heeft u er behoefte aan dat we ook bij u aanwezig zijn, onderzoeken we de mogelijkheden. Mail ons.
  3. Onderzoek. Op dit moment hebben we diverse zaken in onderzoek.

Foto met een deel van de cast van Slag om de Schelde. Samenwerking Met "Netflix" en Bergen op Zoom.