De bevrijding van Utrecht door de Britse 49 West Riding Infantry Division, ofwel "The Polar Bears" op 7 mei 1945. 

Activiteiten?


Enkele activiteiten uitgelicht !

We ondernemen erg veel. Het kan interessant zijn voor u om hier te lezen wat we doen, zodat u ook weet of u ons om hulp kunt vragen.


  1. Educatie. We kunnen op het niveau van oudere kleuters, lagere school of middelbare school educatie verzorgen. Dit kan op het gebied van de WOII algemeen, de Holocaust of specifiek de rol van The Dtch Polar Bears. We kunnen veel laten zien omdat we veel spullen uit de WOII tot onze beschikking hebben, van gebruiksvoorwerpen tot uniformen, voertuigen en (onklaar gemaakte) wapens. Ook is het mogelijk een maatwerkpresentatie te verzorgen voor volwassenen. Spreekt 1 van voorgaande zaken u aan, mail ons. 
  2. Herdenken. Op dit moment zijn we aanwezig bij Breda International Airport aangaande de Market Garden Memorial Flight, de jaarlijkse herdenking van de Halifax crash in Rucphen, op de Ginkelse Heide aangaande Market Garden, in Oosterbeek, bij de begraafplaats in Roosendaal, in Wuustwezel en in Essen. Heeft u er behoefte aan dat we ook bij u aanwezig zijn, onderzoeken we de mogelijkheden. Mail ons.
  3. Onderzoek. We zijn momenteel met ons grote project "de zoektocht naar Stanley Simpson" bezig, maar we hebben ook onderzoek gedaan naar het gevonden : In Memoriam Bord uit 1944" in Nispen waar we hebben gezorgd voor financiele middelen en een boost voor de Heemkundekring Nispen. Wilt u ons graag betrekken bij een activiteit, mail ons.Bevrijdingsrit 30-10-2021, afsluitende ceremonie door The Dutch Polar Bears aan de Kade te Roosendaal.

Foto met een deel van de cast van Slag om de Schelde. Samenwerking Met "Netflix" en Bergen op Zoom.