Wat is "Vriend van The Dutch Polar Bears"


Wat doen we met de donaties ?

Een Stichting zoals die van ons is uiteraard afhankelijk van donaties. Tot nog toe ontvangen we niet veel  subsidie. De gemeente Roosendaal, die ons een warm hart toe draagt, heeft ons in 2021, 2022 en 2023 al subisidie toegekend. Daar zijn we erg blij mee, maar is helaas niet toereikend om alles te doen wat we willen en te doen wat men aan ons vraagt; het is niet mogelijk om al onze activiteiten van dit geld te organiseren. Daarom ondersteunt de gemeente ons bijvoorbeeld ook bij de Bevrijdingsrit. Uiteindelijk is het onze wens en hoop om op eigen benen te staan en in de toekomst het merendeel van de kosten zelf te dragen.

Daarom hebben we uw donaties hard nodig. Elk bedrag is welkom, voor minimaal 19,44 euro per jaar wordt u onze vriend. Als ANBI stichting zijn we transparant over wat we doen met de gelden. Omdat we ANBI stichting zijn is het makkelijk voor zakelijke donateurs om dit bedrag tevens met belastingreductie te schenken. Meer info hierover kunt u krijgen bij onze penningmeester Job Elshout: treasurer@thedutchpolarbears.com


Wat krijgt u ervoor terug ?

Behalve het unieke certificaat met wax zegel en handtekeningen van het bestuur,  houden we elk jaar een netwerkbijeenkomst. Dit jaar vond die plaats in april in de Roosendaalse C-Cinema in de Nieuwstraat 4 te Roosendaal. . Het was een goed bezocht evenement en een groot succes. We hebben kennelijk een behoefte aangeboord. Verder krijgt u korting op onze merchandise.

Veel ondernemers ondersteunen ons in de zin van dat, als u vriend wordt, u op een of andere manier een streepje voor heeft als klant. Dit wordt zichtbaar bij bijvoorbeeld een korting of een extra dienst die u krijgt geleverd. Via deze website informeren we u welke ondernemers The Dutch Polar Bears ondersteunen en welke korting u daarbij in het vooruitzicht heeft. Wil u direct donateur worden ? Klink op het bunq-logo onderaan deze pagina. 


Noot foto rechts: Ad Van Uffelen was samen met Mevrouw Dogge onze gedeelde eerste vriend. We ondersteunen Ad in zijn inspanningen om op drie plaatsen een oorlogsmonument te laten plaatsen voor 3 gecrashte geallieerde vliegtuigen. Ad is ook voorzitter van Stichting Rucphen, Toen en Nu. Meer lezen over deze vriend, klik hier.


Wat is "Vriend van The Dutch Polar Bears"


Een Uitleg

Bij de oprichting van onze Stichting heeft het bestuur besloten dat het, omdat we geen leden hebben, de mogelijkheid willen scheppen om mensen aan ons te (laten) binden. Leden kunnen niet, maar vrienden wel. Onze stichting kent twee soorten "Vrienden", diegenen die 19,44 doneren of meer of die van bijzonderen betekenis of onschatbare waarde is/was voor onze stichting. De laatste groep neemt zeker een bijzondere plaats in. Zonder hen was er mogelijk geen stichting geweest of zijn cruciaal voor het (voort) bestaan van onze stichting.

Links ziet u de uitreiking van het eerste certificaat. Het  betreft overigens een gedrukt certificaat die met de hand is geschreven en getekend en waarbij een uniek nummer en een wassen zegel zorgen voor de echtheid.

De kwieke dame op de foto is Mevrouw Ellen Dogge.

Naar aanleiding van een krantenbericht over onze zoektocht naar Polar Bear Stanley Simpson nam mevr. Dogge contact met ons op. Als jonge vrouw heeft zij namelijk meer dan 1000 soldaten met haar wijlen echtgenoot geïnterviewd, waaronder dus ook Polar Bears. We maakten een afspraak met haar en uit alle documentatie die zij nog had, hebben wij enorm veel waardevolle informatie gehaald.

Tijdens de Dodenherdenkingen, afgelopen jaren,  is zij aanwezig geweest bij de ceremonie in de Parklaan en trok ze op met The Dutch Polar Bears en bracht ze een eerbetoon.


Wij zijn trots dat wij mevr. Ellen Dogge als eerste officiële Vriend(in) van The Dutch Polar Bears aan u mogen voorstellen!

Wat is "Vriend van The Dutch Polar Bears"


Wie doen mee en wat levert het op ?

  1. Een ‘Certificaat van Vriendschap’ met wax zegel en handtekeningen van voorzitter Daan Breugelmans en secretaris Lars de Graaf
  2. Gratis toegang tot het jaarlijkse netwerkevenement van The Dutch Polar Bears en de daarbij horende lezing.
  3. Korting op de nog uit te komen bundel van Ad van Uffelen over de vliegtuigcrashes in de gemeente Rucphen, bestaande uit drie boeken.
  4. 50% korting op entree bij Oorlogsmuseum Niemandsland in Gendt*
  5. 10% korting op aankopen bij Dump Company, Zundert*
  6. Korting op onze Dutch Polar Bears merchandise. Contact.

 

*Korting uitsluitend bij tonen van het certificaat

Verder worden The Dutch Polar Bears gesteund door Domaine Airborne in Normandie en de Inktshop in Roosendaal. Zij zorgen dat we kunnen bestaan als Stichting en ondersteunen ons. Verder werken we bijvoorbeeld intensief samen met Dre en Richard van Tales from the Front Battletours die ons ondersteunen met hun kennis, ervaring en tijd.


U wilt ons ook steunen ?

Op de linkerfoto's ziet u (boven) ondernemer Jan Markveld van de Dumpcompany in Zundert en (onder) ondernemers Peter Keulen en zijn echtgenote van de Inktshop Roosendaal. Beide top bedrijven met een goede naam die ons ondersteunen met o.a. merchandise. 

Wilt u ons ook ondersteunen, dat kan, graag zelfs. Neem even contact op met ons.

Zolang we geen structurele subsidie ontvangen zullen we als Stichting alles op alles zetten om op een andere wijze financiele bronnen aan te boren.

Welke dat in de toekomst zijn zullen we transparant vermelden op onze website; dat zijn we immers verplicht als ANBI Stichting. Open, eerlijk en transparant, zodat u weet waar u geld of ondersteuning aan wordt besteed. Als ondernemer krijgt u ook een plekje in onze website en op onze netwerkdag.


Wij hopen u ergens te treffen !

Het bestuur.